Den 4  a 5 probíhal dále pod vedením horských vůdců.

Den 4 účastníci strávili nácvikem základů lanových technik, záchrany druhého při pádu do trhliny a metodikou bezpečného vyproštění.

Trénink byl o to náročnější, že počasí bylo vskutku zimní. Teprve na závěrečný sjezd volným terénem vysvitlo sluníčko. Pivo nebo horký čaj či káva na terase hotelu byly pak vítanou zaslouženou odměnou pro všechny.

Firma Goal Zero je dodavatel špičkových technologií pro expedice do divočiny i hor a s jejími produkty se mohli účastníci seznámit po večeři.

5.den konečně do Krkonoš dorazilo teplé slunečné počasí. Účastníci od rána trénovali venku rozděleni do menších skupin různé lanové techniky a metodiku záchrany v případě pádu do ledovcové trhliny.

Jelikož přežití v zimě v otevřeném terénu je pro přežití kritické, byla na odpoledne naplánována malá hra pro menší týmy, které museli prokázat schopnost orientovat se v krajině dle mapy a take zbudovat nouzové přístřeší k přenocování.

Cenný pohled na novinky v telemedicíně poskyt Pascal Zellner, ředitel francouzského Institutu pro výzkum a vzdělání v horské medicíně Ifremmont.

Previous reading
DEN 6 A 7 – HORSKÁ MEDICÍNA V PRAXI
Next reading
DEN 3 – LAVINA A POHYB PO LEDOVCI